Найден Зеленогорски: За нас най-важната инвестиция е тази в човека

25.10.2021 7:47

Кандидатите за народни представители от „Демократична България – Обединение” започнаха поредицата си от срещи с жители на общините в Плевенска област. Заедно с водача на плевенската листа Найден Зеленогорски, на срещите в Червен бряг, Кнежа и с. Глава бяха и кандидатите за народни представители Тодор Еленков, председател на ДСБ – Плевен, д-р Николай Милев, председател на ДСБ – Червен бряг и Петко Петков, общински съветник.

„Отново сме сред хората, защото за нас, най-важна е инвестицията в човека – в средата, в която живее, в здравето, в образованието и културата, защото без хората, ние нямаме нищо”, сподели Найден Зеленогорски. На срещите бяха поставени редица въпроси за икономическото развитие на региона,  за състоянието на пътната инфраструктура, за възможността от разкриване на нови работни места, за размера и актуализирането на пенсиите, за състоянието на читалищните сгради, както и въпроси свързани със  здравеопазването и пандемията.

„От десетилетия хроничен проблем в България е бедността. Свидетели сме на такива абсурди като “работещи бедни” и поколения пенсионери, които са принудени да живеят в мизерия” каза Зеленогорски, като представи част от мерките за повишаване на доходите на населението, които предлагат от „Демократична България”.

Сред тях са повишаване на средната работна заплата над 2000 лв. до края на мандата на управление;  намаляване на данък общ доход за хората с ниски доходи с въвеждане на необлагаем минимум от 500 лв.;  актуализация на пенсиите, отчитаща стажа и осигурителният принос на лицето.

Зеленогорски посочи, че по различните инструменти на ЕС, България има право да получи над 50 млрд. лева за периода 2021-2027 г. и от „Демократична България” ще работят за насочване на европейските фондове в пълна степен към гражданите и фирмите, като мобилизират максимално допълнителен частен капитал за инвестиции.

Според Найден Зеленогорски, в Плевенския регион трябва да се възстанови традиционния поминък – лозарство, пчеларство и зеленчукопроизводство, а не да се развива само зърнопроизводството.

Водачът на листата акцентира върху необходимостта в следващото Народно събрание плевенските депутати да работят активно за финансова подкрепа на общините в областта и възстановяване авторитета на Плевенския регион като един от най-големите в страната.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: