Проф. Герджиков в Плевен: Заедно обединени ще бъдем по-силни

25.10.2021 17:29

„Първият ни приоритет е да протегнем ръка един към друг, да се опитаме да намерим общите точки, темите по които има консенсус, а не тези, по които сме разделени. Ако се вторачваме в разделителните линии, никога няма да се обединим. Ако изберем тези, по които няма никакъв спор – ще намерим общ език и ще променим езика на политиката“. Това заяви днес в Плевен кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков, който заедно с кандидата за вицепрезидент полк. Невяна Митева се срещнаха с граждани на площад „Възраждане“.

„Заедно обединени ще бъдем по-силни. България обединявайки се винаги е постигала повече – Освобождение, Съединение, приемане в ЕС и НАТО“, подчерта проф. Герджиков. „Обединението е нещо, което трябва да носиш в сърцето си и да имаш в биографията си“, добави той.

Кандидатът за президент изтъкна, че във външната политика България трябва да опази националното си достойнство, чрез качественото образование и достъпни социални политики да подобри качеството на живот, да се опита да построим икономика на знанието, в която да се водещи науката, иновациите и технологиите, а не евтината работна ръка. Според него страната ни трябва да има такава стратегия за енергетиката си, че да не се налага от днес за утре да се вземат „фатални решения и да лишаваме десетки хиляди от работни места“. Българската армия трябва да е с висока боеспособност и не на последно място тя да почива на израстването на оръжейната индустрия, подчерта още проф. Герджиков.  Той бе категоричен, че ако бъде избран за президент, ще направи всичко възможно да бъде сформирано редовно правителство.

Вие сте нашата кауза, с тези думи се обърна към събралите се на площада плевенчани кандидатът за вицепрезидент полк. Невяна Митева. Тя подчерта, че всеки трябва да направи своя избор относно ваксинацията с убеденост, че така защитава както своето здраве, така и здравето на хората около себе си.

Подкрепата си за кандидатпрезидентската двойка заяви водачът на листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ-СДС за 15-ти МИР – Плевен, Валери Лачовски.

Качествата на обединител и лидер на проф. Герджиков подчерта проф. Славчо Томов, който е част от Инициативния комитет, издигнал кандидатпрезидентската двойка.  „Проф. Герджиков и полк. Митева са тук в подкрепа на една кауза – единна и обединена България. Симбиозата между академичния дух, който носи проф. Герджиков и нежните криле на една истинска дама са ключът към успеха“, категоричен бе проф. Томов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: