Мини плантация за канабис е открита в Плевенско

22.10.2021 10:08

Вчера на територията на РУ Червен бряг е проведена специализирана полицейска операция по линия „Противодействие на престъпления, свързани с наркотици“, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Около 11.00 часа при проверка в землището на село Рупци в местност „Край селото“ са открити 124 растения от рода на конопа с височина от 150 – 350 см. Намерени са и 90 клонки,  провесени за сушене, а на земята върху зеблени платнища имало две купчинки клонки със съцветие и листна маса. В момент на бране, на място са заловени 57-годишен и 48-годишна, жители на село Рупци, и 26-годишна от село Горник. Установени са четири ножици, нож, три пакета тор, както и полиетиленов бидон с вместимост около 3 кум. метра.

От насажденията са иззети и запечатени представителни проби, а останалото количество от растителния материал e унищожено чрез изгаряне под непрекъснат контрол на регламентирано сметище в землището на село Рупци. Иззетата растителна маса е с тегло около 5 килограма.

Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. Тримата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354 „в“, ал.1 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай. Уведомена е Районна прокуратура – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: