Да помогнем на Мони! Семейство набира средства за операцията на дъщеря си

22.10.2021 16:21

Семейство набира средства за операцията на своята дъщеря Симона. С призив за помощ към редакцията на „Плевен за Плевен“ се обърна майката на Мони –  Даниела Барсанова. Нужна е сумата от 120 000 лв. за спешна операция в Турция.

Вече почти две години Мони се бори с диагнозата кифосколиоза. Това е гръбначно изкривяване, което се среща при много хора. Градусите на изкривяване при 3-годишната Симона обаче са толкова големи, че се е наложило поставянето на гипсов корсет, който да стопира процеса и така да даде време на детето да порасне, за да го оперират.

Мони сменя три такива корсета, но от тях започва да получава декубитални рани и се налага те да бъдат заменени с пластмасов. „За съжаление той не успя да стопира процеса, градусите на изкривяване продължиха и продължават и в този момент да се увеличават и вече операцията е неизбежна“, разказва Даниела.

Така се оказва, че операцията трябва да бъде извършена по спешност в Турция и е на стойност 120 000 лева – сума, която семейството няма. „Нямаме и много време, защото градусите на изкривяване вече са застрашаващи живота. Подали сме документи в НЗОК за финансиране от държавата, но до този момент все още нямаме отговор“, добавя майката.

Дарения може да направите по банков път: 

BG91UBBS80021462134910 във валута ЕВРО
Титуляр: СИМОНА РАДОСЛАВОВА БАРСАНОВА
Вече е активна DMS кампанията на Симонка. Всеки, който желае, може да дари едно левче с дарителски SMS с текст DMS SIMONKA на номер 17 777
Повече информация за случая на Симона и документи за състоянието й, както и контакт с майката, може да намерите и във фейсбук страницата Ангели за Мони!
#тагове:

НАЙ-НОВИ: