Протестиращи срещу зеления сертификат и новите ковид мерки се събраха пред РЗИ в Плевен

20.10.2021 13:12

Протестиращи се събраха днес пред Регионалната здравна инспекция в Плевен, за да изразят недоволството си срещу въвеждането на зеления сертификат и новите ковид ограничения, които влизат в сила от утре, 21 октомври.

„По-добре е да боледуваме от време на време, отколкото да се ваксинираме с неизвестни ваксини“, заяви Георги Вънов. Той добави, че цялото му семейство е преболедувало коронавирус и не желае да се ваксинира.

„Днес съм тук, защото искам да живея свободно“, заяви Георги Инджев. „Не може да ми бъде ограничавана свободата, защото не искам да се ваксинирам, което е мой личен избор. В един момент това ще бъде наложено и на децата ми, а аз не желая това. Аз съм тук, защото заставам пред децата си, искам те да знаят, че аз се боря за тяхното бъдеще.

Според разпоредбите на здравно министерство всички дейности, които се извършват на закрито, от утре следва да бъдат провеждани при изискването посетителите/участниците да предоставят „зелен сертификат“ за ваксинация, за преболедуване, или за негативен резултат от изследване за COVID-19, а организаторите следва да осигурят контрол на входа на обекта/мероприятието относно проверката на сертификатите. Тази мярка ще се отнася за посещения в заведенията за хранене и развлечения, кина, театри, фитнеси, спортни зали, търговски обекти над 300 кв. м., с изключение на хранителни магазини, банкови институции и аптеки, и други. Изискването за „зелен сертификат“ трябва да покриват и всички лица, които ще извършват контрол спрямо гражданите относно притежанието на документа за ваксинация, преболедуване или отрицателен резултат от тест за COVID-19.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: