Образованието, здравеопазването и социалната политика са сред приоритетите на ГЕРБ-СДС за Плевен и областта

19.10.2021 14:40

Образованието, здравеопазването и социалната политика са сред приоритетите на Коалиция „ГЕРБ – СДС“. Това заявиха кандидатите за народни представители от листата на Коалицията за 15-ти МИР – Плевен.

Петя Митрашкова, която е педагог по образование и втора в листата, подчерта, че образованието винаги е било ключов и стратегически приоритет в политиката на ГЕРБ. Тя припомни направеното от правителствата на Бойко Борисов като увеличаване на учителските заплати, приемане на Закона за предучилищното и училищното образование, въвеждане на механизма за обхват на всички деца в образователната система и други. Трябва да се продължат успешните политики в образованието, категорична бе Митрашкова.
„Нашата коалиция дава сериозна заявка, че може да се справи успешно с няколко кризи“, категорична бе д-р Мариана Лазарова, която е представител на коалиционния партньор СДС в листата. Тя очерта най-важните стъпки, които трябва да се предприемат за подобряване на здравеопазването в Плевен и региона. Според нея трябва да има спешна помощ – добре организирана и високотехнологична, пълно електронно здравеопазване, трябва да се демонополизира положението на Здравната каса и да се създаде истинска конкуренция между лечебните заведения.
Десислава Трифонова, трета в листата, заяви, че кандидатите за народни представители на ГЕРБ-СДС започват спешни срещи с представители на средния и малък бизнес в Плевен и със земеделците, „за да чуят проблемите им и да ги подкрепят в тези тежки моменти“. „Днес живеем в държавата на потъващите кораби,увеличаваща се инфлация и непоносими цени на тока. ГЕРБ е доказала, че умее да превежда страната през кризи, може да го направи и сега“, добави Трифонова.
Върху необходимостта от изграждане на модерни спортни зали, обновен стадион в Плевен и развитие на детско-юношеския спорт акцентира Адриана Ганева, юрист и първи европейски шампион по карате на България при жените, която е четвъртата в листата. Тя разви идеята за изграждане на апелативни съд и прокуратура в Плевен с обхват Ловеч, Видин, Плевен и Враца.
Ангел Цанков подчерта ангажираността на ГЕРБ-СДС към развиване на политики в социалния сектор като конкретно за Плевен и областта подчерта нуждата от разкриване на центрове за бездомни и за хора с психични заболявания.
От ГЕРБ-СДС в Плевен бяха категорични, че очакват успешно представяне на предстоящите избори.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: