Ученици от ОУ „Валери Петров“ – Плевен наредиха изложба от макети от природни материали

19.10.2021 13:59

В двора на Регионален исторически музей – Плевен днес Ирен Димитрова, директор на ОУ „Валери Петров“ – Плевен, Румяна Балева, Елвира Конова – музейни специалисти, Стела Кузманова – старши учител по биология и здравно образование,  откриха експозицията „Единство на природата“. Тя е резултат от съвместната дейност на двете институции по спечелен проект по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, Модул „Културните институции като образователна среда“, информират от училището.

За макетите на всички участници са използвани природни материали, семена, ядки, вълна, черупки от яйца, отпадъчни материали. Посланието на всяка творба е, че  природата ни дава всичко, за да живеем в хармония с нея като я опазваме. Чрез творческите проекти се разкрива отношението на учениците към природата – неизчерпаем извор на красота, радост и духовно обогатяване. Първи посетители бяха децата от ДГ „Щурче“, с директор Христинка Рангелова. Богатството и разнообразието в растителния и животинския свят, така представени чрез постери, макети и рисунки,  събуди у тях жив интерес към природата. Актуалността на проблема за екологичното възпитание е в пряка връзка с опазването на природната среда.

ОУ „Валери Петров“ работи и по проект по програма Еразъм+ Pour nos communautés, pour notre planète!, чийто основни цели са свързани с формиране на отговорно отношение към природата.

Снимки: ОУ „Валери Петров“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: