Валери Лачовски, водач на листата на ГЕРБ-СДС: Икономическият растеж на Плевен и региона за нас е от изключително значение

18.10.2021 15:40

Икономическият растеж на Плевен и региона за нас е от изключително значение. Това заяви днес на пресконференция Валери Лачовски, водач на листата на Коалиция „ГЕРБ-СДС“ за 15-ти МИР – Плевен.

Водачът на листата очерта основните приоритети на ГЕРБ-СДС за Плевен и региона, сред които са привличане на нови инвеститори и обособяване на индустриална зона, с цел стабилизиране и развитие на икономиката в областта, подобряване състоянието на съществуващата и планиране за изграждане на нова пътна инфраструктура, повишаване качеството на здравните услуги и развитие на здравен туризъм. В Плевен и областта ще бъдат осигурени средства за съвременна образователна система, ще се работи за реконструкция и модернизация на спортните бази и развитие на детско-юношеския спорт, ще се води активна социална политика, която да повлиява положително условията на живот.

Трябва да бъде продължено строителството на АМ „Хемус“, каза още Лачовски. Според него „Хемус“ ще доведе до привличане на инвеститори, до обособяване на индустриални зони и до иконочески растеж. „Трябва да направим всичко възможно Плевен отново да се върне на икономическата карта на страната и след като областният град върви напред, всичко около него ще се развие“, подчерта водачът на листата.

Той представи пълната листа с 18 кандидати за народни представители на ГЕРБ-СДС за 15-ти МИР – Плевен като подчерта, че тя е изградена от експерти, които могат да изведат държавата от кризите, в които се намира. 

Валери Лачовски припомни, че като депутат в последното Народно събрание е участвал в инициативи, свързани с актуализацията на бюджета, които обаче са отхвърлени още на бюджетна и здравна комисии. „Нашите предложения бяха насочени основно към работещите в сферата на здравеопазването като бъде осигурена гарантирана субсидия за всеки един от новозавършващите лекари, среден медицински персонал и санитари, за да останат те в България.  Предложихме и 15 млн. лв. за общинските болници, които в момента търпят загуби при лечението на ковид пациенти, тъй като клиничната пътека е недофинансирана“, каза Лачовски. Той припомни и предложението на ГЕРБ за отпускане на средства за лечението на онкоболни деца.

„Надявам се, че хората видяха какво се случи и ще бъдат разумни, ще дадат възможност на тези, които наистина могат да управляват държавата, да я изкарат от кризата“, добави Валери Лачовски. Според него най-важното след изборите е да се състави правителство, което да изведе държавата от кризите, „защото здравната доведе след себе си икономическата, бизнесът забуксува, трябва да се вземат адекватни решения за спиране на нарастващата инфлация в страната“.

ГЕРБ-СДС са в номер 32 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: