Жителите на община Кнежа се включиха в кампанията „Капачки за бъдеще“

16.10.2021 15:44
Община Кнежа даде своя принос и се включи в тазгодишната кампания „Капачки за бъдеще“, информират от местната управа.
През изминалата година жителите на Община Кнежа активно участваха в благородната инициатива и в резултат на това, днес в пункта в Плевен бяха предадени 2340 кг капачки.
Кампанията стартира преди по-малко от 4 години и досега са събрани и рециклирани близо 500 000 кг пластмасови капачки. Само в първите две години от начинанието са дарени 22 кувьоза в общински болници, включително и в МБАЛ – Кнежа, добавиха от Общината.
От там подчертават, че със събраните средства от деветата кампания, която се провежда през този месец, ще бъде закупена втора неонатална линейка. Първата такава бе дарена на Неонатологията в град Пловдив, която осигурява грижи за най-тежките случаи на цели пет области. Освен с кувьоз, линейката е оборудвана със специална количка и платформа, които позволяват той да бъде разтоварен само от един човек, кислородни бутилки и респиратор.
Желаем успех на организаторите на „Капачки за бъдеще“ и се надяваме, че скоро и област Плевен ще се сдобие с животоспасяваща неонатална линейка, казва кметът на Кнежа, Илийчо Лачовски.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: