ПГ по туризъм в Плевен участва в Дните на „Еразъм+“

15.10.2021 12:04

Професионална  гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – Плевен  участва в обявените от Европейската комисия Дни на програмата „Еразъм+“.

Целта на събитието е да представи европейските ценности, ползите от образователната  мобилност и положителното въздействие на резултатите от програмата „Еразъм+“. В периода 2019-2021 година участваха 73 бенефициенти, от които 50 ученици и 8 придружаващи лица и 15 учители. Групите, които се  завръщаха, споделяха своите впечатления от проведените мобилности. В организациите-партньори  те създадоха нови контакти, спечелиха  приятели, придобиха  професионални компетенции и се запознаха с културата  и ценностите на редица европейски държави, информираха от гимназията.

В училището е подредена изложба с информационни материали за  програмата и проведените мобилности,  презентация с резултатите и моменти от  практиката в реална работна среда на  участниците  в Италия  и  Португалия. Ученици и учители  споделиха интересни моменти и преживявания по време на мобилността.

Директорът на гимназията  Малинка Маринова е поздравила всички за високите резултати, както и екипа на проекта за професионализма при подготовката и реализирането на проектите. Участниците са получили раница, която да използват  при други проекти, и сертификатите Европас мобилност, които доказват придобитите  професионални  умения. Участие са взели и партньорите от ЦСОП „П.Р.Славейков“, които също са били включени в една от мобилностите в гр.Виченца- Италия. Поздрав към всички  присъстващи са поднесли учениците от  формация „Еразъм 21“ , които са изпълнили танца „Мечти за бъдещето“ както и от  Александра Михайлова – ученичка от 10 б клас, която е изпяла песента „Нищо не ме спира“.

Снимки: ПГ по туризъм

#тагове:

НАЙ-НОВИ: