239 кандидати за народни представители се борят за 9 мандата от Плевен

14.10.2021 13:20

239 са кандидатите за народни представители, които ще се борят за 9 мандата от област Плевен. Това показват данните на Районната избирателна комисия след като изтече крайният срок за регистрация на кандидатстките листи. Това означава, че за едно депутатско място ще се конкурират по около 26 кандидати.

20 партии и 7 коалиции са регистрирали свои листи в РИК – Плевен, посочи председателят Василка Митева. Най-младият кандидат за депутат е на 21 години от листата на ВМРО, а най-възрастният е на 75 г. от партия „Българска Социалдемокрация-Евролевица“.

Само с един кандидат е листата на ПП „Пряка демокрация“, а с пълна листа, са „Изправи се БГ! Ние идваме“, ВМРО и ГЕРБ – СДС.

374 са регистрираните секционни избирателни комисии на територията на област Плевен. Те ще са с 3154 членове. Една част от секциите са със седем, а други са с по девет членове.

До 19 октомври е срокът за назначаване на избирателните комисии. В област Плевен единствено в община Кнежа не е постигнато съгласие при проведени консултации при кмета на общината за съставите на секционните комисии и те ще бъдат регистрирани служебно от РИК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: