С видеофилми, арт работилници и томболи ще бъде отбелязана Нощта на прилепите в Плевен

14.10.2021 13:34

Тази година се отбелязват 30 години от Споразумението за опазване на популациите на европейските видове прилепи и 25 години от отбелязването на Нощта на прилепите в Европа. 

По този повод на 21 октомври от 11.00 часа ще се проведе 25-та Международна нощ на прилепите – съвместна инициатива на Зелени Балкани и отдел „Природа“ към Регионален исторически музей – Плевен.

Целта на събитието е да покаже, че прилепите не са никак страшни, а просто различни и много симпатични, казват от културния институт. В България се срещат 33 вида прилепи от възможните 35 в Европа и всички те са насекомоядни. Прилепите са много полезни, защото голяма част от насекомите, с които се хранят са вредители в селското стопанство, а прилепите в градовете помагат в борбата с комарите. Ако сме наясно с ползите от прилепите и с начина им на живот, можем да допринесем за тяхното опазване и разпространение.

За всички желаещи да се включат в събитието са предвидени презентации и видеофилми, „прилепни игри”, различни ателиета и томболи, арт работилници и викторини. Всеки, който иска да научи любопитни факти за уникалния живот на прилепите и да се забавлява, е добре дошъл.

Мястото на провеждане е експозицията на отдел „Природа“ и парка на РИМ – Плевен във времето от 11.00 часа до 15.00 часа.

За групови посещения може да се запишете на тел. 0879822161 – Румянка Балева, ръководител отдел „Природа”.

Мероприятието ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: