Отличиха девет данъчни служители от Плевен

14.10.2021 14:30

Девет служители на Националната агенция за приходите в Плевен са отличени по повод празника на данъчната администрация. Това съобщават от Пресцентъра на ведомството.

Плевенските служители, които са с 30 години трудов стаж, са получили персонален поздравителен адрес от Изпълнителния директор на НАП, връчен им от директора на офис Плевен, Цветомила Потурлиева.

На 11 октомври 1991 година с Постановление на Министерски съвет, данъчната администрация в България е обособена като самостоятелна структура, в която работят близо 8000 души в новосъздадени териториални данъчни управления, данъчни служби и бюра.

НАП се промени през тези 30 години, след редица реорганизации на структури и процеси. Постепенно се превърна от институция, която налага санкции, в партньор на гражданите и бизнеса, като улеснява доброволното изпълнение на техните данъчно-осигурителни задължения и събира приходи в хазната. Посредством съвременни технологии и решения бяха започнати нови проекти, усъвършенстват се съществуващите процеси и системи, казват от НАП.

Общо 400 служители продължават да работят в данъчна администрация от първия ден на създаването й.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: