Непълнолетни са извършили две кражби в област Плевен

14.10.2021 9:49

Непълнолетни са установени като извършители на две кражби в област Плевен.

Вчера около 07.30 часа в полицията в Червен бряг е получен сигнал за взломен прозорец на столовата в сградата на училище в града, информират от Пресцентъра на ОДМВР в Плевен. По информация на директора били откраднати пари и хранителни продукти. Извършен е оглед от полицейски служители.

Установено е, че престъплението е извършено за времето от 18.00 часа на 12 октомври до 07.30 часа на 13 октомври. От проведените бързи оперативни действия е изяснено, че извършителите на деянието са двама непълнолетни – 17-годишен и 14-годишен, от Червен бряг. Те са задържани за срок до 24 часа. Взети са им обяснения в присъствието на инспектор от детска педагогическа стая и те са направили самопризнания относно механизма на извършеното престъпление . Сезирана е прокуратурата. По образуваното досъдебно производство.
Полицаи от РУ Долна Митрополия задържаха двама малолетни, разбили вендинг машина, добавиха още от полицията в областния град.

Вчера е получен сигнал за взломена вендинг машина в село Ставерци. Извършен е оглед, при който полицейски служители са установили, че машината е разбита в областта на подаването на напитките и са откраднати безалкохолни напитки и хранителни продукти на неустановена към момента стойност. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Образувана е преписка за престъпление по чл.195, ал.1, т.4 от НК.

От проведените оперативно – издирвателни мероприятия са установени извършитерите – момчета на 13 и на 12 години, от същото село. Престои изясняването на съпричастността и на други лица към извършеното престъпление. Снети са подробни писмени обяснени, в които малолетните правят пълни самопризнания и описват механизма на извършване на деянието. Нанесените материални щети в процес на установяване. Работа продължава полицейски инспектор.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: