СДС: Заставаме безусловно зад кандидат-президентската двойка Герджиков – Митева

13.10.2021 9:44

„Виждайки потенциала в независимата двойка Герджиков-Митева, ние застанахме категорично и безусловно зад тях“. Това каза лидерът на СДС Румен Христов след среща с кандидатите за президент и вицепрезидент.


Проф. Анастас Герджиков изрази благодарността си към ръководството на партията и представи ръководителя на предизборния щаб на двойката – Димитър Танев.
„Нито една номинация не ме притеснява. На първи тур ще се види кой каква подкрепа има“, каза Герджиков.
Запитан за това каква според него трябва да бъде политиката на страната ни към съседите от РС Македония след изборите, проф. Герджиков отговори: „Външната политика на една държава трябва да е постоянна, а в случая се изисква още по-постоянна. Ние ги подкрепяме, но очакваме да изпълняват договора за добросъседство и сътрудничество“.
Кандидат-президентът каза още, че Истанбулската конвенция не е на дневен ред. Според него еднополовите бракове са тема по цял свят, но в България пътят за узаконяването им минава през промени в Конституцията. „Ако ще я променяме, трябва да се замислим за нещата, които наистина са ни важни“, категоричен бе Герджиков.


Информация и снимки: Пресцентър на СДС

#тагове:

НАЙ-НОВИ: