Борис Ячев в Плевен: Присъствието на български патриоти в следващия парламент ще е гаранция за стабилност

13.10.2021 15:13

Присъствието на български патриоти в следващото Народно събрание ще е гаранция за диалог и стабилност и за съставяне на правителство с ясен и дълъг хоризонт, което да е със силна парламентарна подкрепа. Това заяви днес на пресконференция в Плевен Борис Ячев, зам.-председател на НФСБ, който представи листата на Коалиция „Патриотичен форнт“ за 15-ти МИР.

„От април до сега нито една патриотична формация не присъства в парламента. Сега с това обединение ние даваме знак, че след тези избори на 14 ноември, следващата стъпка трябва да бъде широко национално патриотично обединение“, подчерта Ячев.

Според него, ако през април патриотичният формат беше запазен и беше част от Народното събрание, то „тази безтегловност, хаос в държавата, пълната парализа на държаваната администрация нямаше да се случи“.

Листата за 15-ти МИР -Плевен на коалиция „Патриотичен фронт“, която включва НФСБ,  БДС „Радикали“ и БНДС „Целокупна България“, е с 10 кандидати за депутати. Водач е икономистът и преподавател Николай Иванчев, областен лидер на НФСБ в Плевенска област. Той акцентира върху нуждата от адекватно справяне с последствията от ковид кризата, инвестиции в образованието и икономиката.

Вторият в листата Сашо Радуловски, предприемач, подчерта необходимостта да се ограничат корупционните практики най-вече в администрацията. Той добави, че милиони левове изтичат чрез корупцията. Радуловски каза още, че в Народното събрание не трябва да влизат хора от администрацията – чиновници, защото те не могат да оказват съпротива на корупцията. Кандидатът за депутат категорично подкрепи изграждането на нова ядрена мощност в България, но подчерта, че с всяка година все повече държавата закъснява.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: