Практическо занятие за евакуация при пожар се проведе в ОУ „Максим Горки” – Левски

08.10.2021 12:03

В Основно училище „Максим Горки” – Левски се проведе практическо занятие на учебна евакуация при пожар. Това съобщават от училището.

Със  сигнал за пожар и извеждане на учениците в безопасна среда е започнало  занятието с  участието на пожарникари и началника на РСПБЗН – Левски, гл. инспектор Александър Ветов. За правилните действия при излизане от „горящата” сграда той е похвалил учители и ученици. Припомнени са  основните правила за действие при пожар.

Демонстрация на действията  при гасене на леснозапалими течности е била втората част на занятието. Макар и под формата на игра, ситуацията е изглеждала като истинска. За успешно погасяване на огъня с аплодисменти е бил поздравен Любомир Терзиев – охрана в училището, а гл.инспектор Ветов е обяснил при какви ситуации могат да се използват  пожарогасители.

В третата част от обучението учениците са се запознали с оборудването и  екипировката на пожарникаря, която тежи 20 кг при такива сигнали.

Представянето на пожарния автомобил и неговото оборудване с всички уреди и инструменти, които служат за противопожарни действия, е предизвикало огромен интерес у учениците. Огнеборците подробно са обяснили  на любопитните момчета и момичета, важността на всеки един уред в пожарната кола, информират от училището.

Учениците са задавали  много въпроси за сложната професия огнеборец  и страшните моменти в реални ситуации и са разбрали ,че: „Да си пожарникар не е лесно! Огънят може да бъде много опасен! Да бъдем бдителни и само при нужда да използваме тел. 112!”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: