Гражданско сдружение „Достойнството на един народ“ (ДЕН) подкрепя кандидатурата на Лозан Панов за президент

08.10.2021 8:22

Ние, гражданите от сдружение ДЕН, обединени от убеждението, че личната свобода и гражданското достойнство са основите на демократичния живот, приветстваме решението на г-н Лозан Панов и г-жа Мария Касимова-Моасе да участват в надпреварата за президентската институция на България. Вярваме, че именно с поемането на такава отговорност, гражданите засвидетелстват подкрепа и добросъвестност един към друг и доближават обществото до хуманистичния идеал за гражданско общество и публично управление, отхвърлящо авторитаризма.

Парламентарната република има нужда от силни водачи, но силата на личностите в управлението идва от способността им да ни убедят, че общите блага се натрупват само, когато властва законът. Събирането на всички лостове на власт в една личност, или дори в една институция, не води до обществен напредък, а още по-малко – до всеобщо благоденствие. Законът и балансираното разделение на властите дават възможност на хората да създават успешни политики и да градят общия живот в равновесие за всички. Законът и разделението на властите извеждат на преден план ГРАЖДАНСКОТО ДОСТОЙНСТВО; вдъхновяват гражданите да постигат достойно съществуване на един обединен народ.

Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе са публични личности в българското общество. Очевидна е тяхната убеденост в нуждата от върховенство на закона. Очевиден е и техният стремеж към лична свобода и отговорно гражданско действие – все фактори, отхвърлящи „твърдата ръка“ и концентрацията на власт; фактори, изграждащи обществената спойка и народния суверенитет.

Ние, сдружение „ДЕН“ сме свободни хора, защитаващи гражданското достойнство. В лицето на Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе виждаме същите достойни граждани, от каквито управлението на България има нужда. Българският народ заслужава такива достойни водачи.

Подкрепяме кандидатурата на г-н Лозан Панов за Президент и на г-жа Мария Касимова-Моасе за Вице-президент на република България – нашите достойни кандидати!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: