Творци от Артшкола „Таланти“ – Плевен отличени от международен конкурс в Русия

04.10.2021 9:06

Творбите на малките художници от Артшкола „Таланти“ с ръководител Ралица Петрова взеха участие в международния конкурс „Русия, която познавам“. Форумът е юбилеен пленер на младежка обществена организация „ДОМ МИРА“ в град Владимир, Русия. Ежегодният младежки пленер на Владимир – Суздалската земя е един от най-големите художествени форуми за млади художници и се е доказал като място за творчество и приятелство. На Двадесетият юбилеен пленер участваха над 600 творци от различни краища на Русия и света, а в задочния конкурс се включиха рекорден брой творби от цял свят и Русия – 2000, съобщи Ралица Петрова.

Пет деца от различни възрастови групи на плевенската артшкола получиха сертификати от конкурса. Отличията си те получиха от Линка Михова, която им пожела попътен вятър и повече творчески успехи.

„Това за вас е една огромна стъпка и врата за бъдещо сътрудничество с деца творци от Русия и по целия свят. Благородна съм за съдействието от страна на г-жа Михова всичко това за децата да е факт и една сбъдната мечта. Бяхме поканени от руснаците, които поеха целия 10-дневен престой в Суздал Русия, за да могат децата да творят разглеждайки красивата природа, културните забележителности и обменяйки опит със свои чуждестранни връстници. За съжаление, ковид мерките попречиха на пътуването и всичко се случи онлайн“, добави Ралица Петрова.

Творбите на плевенските деца ще бъдат показани в изложба.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: