Седем задържани по време на частичните кметски избори в Плевенско

04.10.2021 10:15

Седем са задържани като заподозрени за престъпления срещу политическите права на гражданите вчера, когато бяха проведени частични кметски избори в селата Буковлък и Аспарухово. Това информират от Пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

ОДМВР-Плевен  предприе всички мерки за осигуряване на обществения ред по време на проведения вчера изборен ден.  Служителите на реда охраняваха доставените изборни материали и машините за гласуване, които бяха ескортирани до всички избирателни секции в двете села.

В село Буковлък в три избирателни секции работиха по две машини за гласуване, а в село Аспарухово машинно гласуване имаше в една секция.

Сформирани бяха оперативни щабове в областната дирекция и районните управление, които осъществяваха контакт и с всички институции, ангажирани с изборния процес. Бе извършвана проверка по всеки сигнал. На доведени в полицията лица бяха извършвани проверки и действия съгласно правомощията на МВР. Издадени са и предупредителни протоколи на лица, за които е имало информация и данни за извършено престъпление срещу политическите права на гражданите. С полицейска мярка за срок до 24 часа по ЗМВР са задържани седем лица. Няма образувани досъдебни производства, посочват от полицията.
Служителите от звената „Български документи за самоличност“ в ОДМВР – Плевен, Първо РУ и РУ – Левски съдействаха на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в изборния ден – 3 октомври. В случаите на невъзможност да бъде издадена нова лична карта, по искане на гражданите, бяха издавани необходимите удостоверения.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: