Камарата на инженерите в Плевен връчи юбилейни награди

04.10.2021 8:54

 

Над двадесет инженери от различни специалности – членове на Регионалната колегия на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране  в Плевен станаха част от официалното тържество на професионалната организация за връчване на грамоти и награди на юбилярите, навършили кръгли годишнинипрез 2019, 2020 и 2021 г.

Неколкократно отлаганото поради епидемиологичната обстановка мероприятие се проведе на 29 септември, в конферентната зала на хотел „Ростов“ точно на рожденния ден на професионалната организация, обединяваща инженерите вече осемнайсет години.

Това стана в присъствието на двамата досегашни председатели, които са оглавявали организацията от създаването й инж. Нина Киркова и инж. Живко Иванов, настоящото регионалното ръководство начело с председателя инж. Стефан Лишковски, съобщиха от Камарата в Плевен.

Създаването на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране е през 2003 г. и болшинството от присъстващите на тържеството са сред учредителите й. Основание за провеждането на Учредителното събрание на 27 и 28 септември 2003 г. е приетият от Народното събрание Закон за Камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране.

„Вашият личен празник е добър повод най-сърдечно да ви поздравя за това, което сте, за това, което сте постигнали, оставили и оставяте след себе си.

Като погледнем назад във времето виждаме все повече обновени и нови жилища, обществени сгради, модернизирани училища, детски градини, булеварди, паркове, улици. И всичко това нямаше да е възможно без неуморния труд на всички вас, на нас, проектантите, от всички специалности, осъществяващи инвестиционно и устройствено проектиране, разбира се, ръка за ръка с архитекти и строители“, каза в обръщението си към присъстващите инж. Стефан Лишковски, председател на КИИП РК Плевен.

Той акцентира на това, че регионът, в който живеем и работим непрекъснато се променя и това е благодарение на всички колеги.

„И всички ние, обединени от професионалната организация КИИП, сме част от тази промяна“, подчерта инж. Лишковски.

Професията инженер проектант стои на висок пиедестал в развитието на нашата страна, особено когато става дума за регионално развитие и инженерно-проектантска дейност. Трябва да се гордеем, че сме избрали такава професия и отговорност, подчерта доайенът в професията 92 -годишният инженер – геодезист Стоян Стоименов, който е посветил 64-години на професионалната си дейност, а в Камарата е от създаването й до 2019, когато навършва кръглата си годишнина, винаги е бил свързан с професията и с колегите, с които е работил.

Инж. Стоименов пожела на всички свои колеги – инженери успехи и да се учат на дълголетие от него.

Към колегите – юбиляри от по-старото поколение инж. Лишковски  изказа уважение и почитание за това, което са направили през годините в професията, а към по-младите отправи апел да продължават да влагат своите знания и умения, да не спират да работят за региона и даса все така всеотдайни в професията.

Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране е национална организация на инженерите от всички специалности, осъществяващи инвестиционно и устройствено проектиране, обособени в общо осем секции „Конструкции на сгради и съоръжения“, „Транспортно строителство и транспортни съоръжения“, „Водно строителство“, „Електротехника, автоматика и съобщителна техника“, „Отопление, вентилация, климатизация, хладилна техника, топло и газо-снабдяване“, „Геодезия и приложна геодезия“, „Минно дело, геология и екология“, „Технологии“.

Мисията й е да защитава професионалните права и интереси на своите членове в съответствие с интересите на обществото. В КИИП членуват около 10000 проектанти, от които 8500 – с пълна проектантска правоспособност.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: