Шофьор пострада при челен сблъсък на първокласен път край Плевен

04.10.2021 10:27

Челен сблъсък при изпреварване наложи промяна в организацията на движението на първокласен път край Плевен. Инцидентът е станал на 1 октомври, информират от Пресцентъра на полицията в областния град.

Около 13:20 часа 46-годишен се придвижвал с личния си автомобил „Ауди А 3“ по първокласен път I – 3. В близост до пътен възел за град Долна Митрополия, решил да предприеме изпреварване на движеща се колона от автомобили. При маневрата се ударил челно в насрещно движещия се в лентата си за движение лек автомобил „Ауди А 4“, собственост и управляван от 58-годишен от Плевен.

При инцидента няма загинали.

Пострадал е водачът на лекия автомобил „Ауди А 3“. Транспортиран е в Спешно отделение при УМБАЛ – Плевен. Прегледан е и е установено, че има фрактура на ляв крак, едно ребро и черепно-мозъчна травма. Настанен е за лечение в болничното заведение, без опасност за живота. Издаден му е талон за кръвна проба за наличие на алкохол и упойващи вещества. Шофьорът на лек автомобил „Ауди А 4“ е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, като пробата е отрицателна.

Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай, експерт при Базова научно-техническа лаборатория при ОДМВР – Плевен и автоексперт. Съдействие е оказано от екип на РСПБЗН – Плевен. Сезирана е прокуратурата. Образувано е досъдебно производство, по което работата продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: