Общината кани плевенчани да се включат днес в инициатива с награди за Световния ден на ходенето

03.10.2021 8:15

Община Плевен се присъединява към инициативата Световен ден на ходенето, която ще се проведе днес от 9.00 до 11.00 часа. Всички желаещи могат да тръгнат по избран от тях пешеходен маршрут и в района на Моста в парк „Кайлъка“ да получат талон за участие в томбола. Възможните маршрути са: Моста – Бригадирска поляна, Моста – крепостта „Сторгозия“ – Бригадирска поляна, Моста – крепостта „Сторгозия” – Попската скала – Тотлебенов вал – Бригадирска поляна.

От 10.30 до 11.30 часа в района на Бригадирската поляна участниците могат да пуснат едната част от талона в урна. Томболата ще се изтегли на 4 октомври от 11.00 часа пред Туристическия информационен център в Градската градина в присъствието на журналисти, като номерата на печелившите талони ще бъдат оповестени и на фейсбук страницата „Спорт в Плевен“. Получаването на наградите ще става пред Туристическия информационен център в срок до 9 октомври, събота, включително, срещу втората част от талона.
Националната проява Световен ден на ходенето се организира за 29-и пореден път от Българска федерация „Спорт за всички“ (БФСВ) с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. Проявата се осъществява под патронажа на министър Андрей Кузманов.
Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.


Присъединете се към инициативата на Българската федерация „Спорт за всички“ – Световен ден на ходенето`2021 и предайте щафетата като послание за насърчаване на повече хора към системни спортни занимания, здравословен начин на живот и популяризиране на спорта за всички. Това призовават от Община Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: