70 години на породата Дунавски кон в България ще бъде отбелязана днес в село Победа

02.10.2021 7:42

Националната асоциация по коневъдство и Асоциация „Дунавски кон“ организира тържественото отбелязване на 70 години на породата Дунавски кон в България. Събитието „70 години победа за дунавски кон в България“ ще се проведе на 2 октомври (събота) в село Победа, на зелените площи и площада пред читалището, от 10 часа.

След официалното откриване на събитието ще може да бъде видяна изложба чрез съвременна арт – инсталация и стари стативи с фотоси и документи, които ще представят историята на породата Дунавски кон. Ще бъдат засадени дръвчета в село Победа в чест на годишнината под мотото „Алея на дунавците“.

Участниците в честването ще наблюдават дефиле и оценяване на екземпляри от породата (жребци, кобили, млади кончета) за излъчване на шампиони за 2021 г. Най-добрите ще бъдат наградени, а стопаните им ще получат отличия за особен принос за опазване и развитие на породата,

В рамките на тържественото отбелязване на годишнината ще се проведе и благотворителна инициатива „ От детските ръчички за дунавските коне“ от ръчно изработени сувенири – каручки за стопаните на коне. Събраните средства ще се дарят на център работещ с деца със специфични нужди ползващи хипотерапия.

Организаторите на събитието поясняват, че то ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: