Начало на учебна година в ЦПЛР- Средношколско общежитие „Данаил Попов“- Плевен с обновена база и с ново име!

01.10.2021 11:38

С обновена база и с името на новия си патрон – на бележития съратник и сподвижник на Левски – Данаил Попов, Средношколско общежитие в Плевен посреща учебната 2021/2022 година. За 230 деца от VI до XII клас, обучаващи се в различни училища в града, и тази година общежитието ще бъде като втори дом, където за тях ще се грижи и екип от специалисти, който от тази година е с нови попълнения – г-жа Дойчинова- бакалавър в областта на биология и екология и г-жа Тодорова – магистър по физика .


„Аз и моите колеги винаги сме вярвали, че Общежитието не е само място за живеене, а и за занимания, обучение и възпитание. За нашите ученици ние не сме само учители, а и техни приятели. Радвам се, че ни чувстват като свое второ семейство“, споделя Веселка Лилова, директор. Средношколското общежитие е разположено в самостоятелна сграда в близост до професионални гимназии и средни училища в квартал „Сторгозия“. През месеците на лятната ваканция в Общежитието са освежени общите помещения, стаите на учениците, кътовете за отдих и спорт. Искаме децата да се чувстват тук добре – в уютна и приятелска среда, обяснява Веселка Лилова. В тази връзка са и групите по интереси, в които всеки желаещ има възможност да се включи. Общежитието може да се похвали със свой танцов състав, клуб „Млади възрожденци“ и група „Български корени“, където учащите се запознават с българските обичаи и традиции. Сред постоянните занимания е и група за допълнителна подготовка по български език. Учениците, които пък обичат да спортуват, имат възможност да го правят в залата за спорт. Общежитието разполага и с кухненски блок, където изява намират младите кулинари.

От Средношколското общежитие – Плевен, се гордеят не само с обновената материална база, с която посрещат учениците, но и с още един факт, който бележи началото на тази учебна година. По идея на младите възрожденци Общежитието вече ще носи името на бележития съратник и сподвижник на Васил Левски – Данаил Попов. Данаил Попов е емблематична фигура за Плевен, изтъкнат представител на националноосвободителното движение от периода на Българското възраждане, съидейник и деен съратник на Левски при изграждане на Вътрешната революционна организация. „Във връзка с предстоящото официално именуване на Общежитието тези дни при нас тече трескава подготовка. Искаме да отбележим това с много инициативи, заедно с нашите ученици и в присъствието на колеги и приятели“, споделя в аванс
Веселка Лилова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: