Днес СУ „Крум Попов” в град Левски тържествено чества своя патронен празник

01.10.2021 13:34

Днес, 1 октомври, по повод 98 години от откриването на първото средно училище в община Левски, ученици, учители, общински служители , изразиха своята почит и признателност към патрона на училището – Крум Попов, към всички, вградили в темелите на неговото развитие, духовни ценности и жажда за познание.


Цветя и венци бяха поднесени пред паметника на Крум Попов, припомнени бяха исторически факти и събития белязали пътя на едно от първите средни училища в страната с откриването на първи гимназиален клас на 1 октомври 1923 год. Празничното събитие обагриха с музика и песни вокалните групи и Любена Стоилкова – нашата малка голяма надежда.
Гости бяха председателят на Об С – Левски -Тома Терзиев, гл.експерт „Образование ,култура и спорт”-Петя Чолакова, Елка Ангелова- връзки с обществеността.
Директорът на СУ „Крум Попов”-Валентина Дженева поздрави всички с патронния празник на великия радетел за образование в град Левски –Крум Попов и пожела на всички здраве, да продължим делото на Крум Попов да пребъде училището и успехите да се множат.
Петя Чолакова- гл.експерт „Образование ,култура и спорт” поднесе празничните пожелания на кмета на Община Левски – Любка Александрова в поздравителния адрес : „За мен е удоволствие да поздравя Вас и Вашия колектив по случай патронния празник на Средно училище „Крум Попов“.
За пореден път имаме възможността да изкажем своето уважение към Вас и Вашата мисия – да поддържате дълголетната традиция завещана от нашите деди, българското училище да води децата ни към знания и умения, да възпитава родолюбие и толерантност!
Пожелавам Ви здраве, дръзновение, сили да преодолявате трудностите, както лични и професионални успехи!
Продължавайте с делата си да пишете дълголетната история на Средно училище „Крум Попов“!
СКЪПИ УЧЕНИЦИ,
Бъдете силни, ученолюбиви и следвайте мечтите си! Пазете светлите традиции на родното училище, умножавайте успехите му, почитайте всеотдайността на своите учители! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!”
Благопожелания за патронния празник на СУ „Крум Попов” отправи и Петя Чолакова, а отец Християн отслужи празничен водосвет, отправи молитви за здраве и благоденствие на многая лета.

Празничният ден продължи със Спортен празник за всички.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: