Медицинският университет в Плевен с кризисен план за действие след пожара

29.09.2021 18:46

Пожарът, възникнал днес в 12:45 ч инцидентно на покрива на Ректората на Медицинския университет в Плевен и засегнал голяма площ от 800 кв. м., бе потушен изцяло до 14:00 ч от 5 пожарни автомобила и 20 огнеборци с две височинни стълби. Това информираха преди минути от Пресцентъра на висшето училище.

За кратко време бяха евакуирани всички студенти, преподаватели и служители, а районът на университета – отцепен. Няма жертви или пострадали. Повечето аудитории и лаборатории на висшето училище са невредими. Има нанесени материални щети на Библиотеката на МУ-Плевен без да е засегнат библиотечния фонд. Засегнати са катедрите по анатомия и по рехабилитация и ерготерапия, както и една от аудиториите на Ректората – зала «Авицена». Във Вивариума също има нанесени щети, но всички животни са невредими и преместени на безопасно място в незасегнати зали на катедрата по анатомия. Тепърва ще се изясняват причините за възникване на пожара, както и пълният размер на претърпените щети.

На извънредно заседание днесна ректорския съвет Ръководството на МУ-Плевен състави спешен кризисен план за действие с цел справяне с извънредната ситуация. Учебните занятията в присъствена форма по утвърдените графици, заложени на територията на Ректората, ще преминат в онлайн формат до края на следващата седмица – от 30.09. до 08.10.2021 г. вкл. За следващите 48 ч територията на Ректората ще бъде затворена и поставена под наблюдение от дежурни екипи за намаляване на риска от повторно възникване на пожар. Студентите на МУ-Плевен ще се включат като доброволци за справяне с извънредното положение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: