Мавзолеят в Плевен ще бъде осветен в червено по повод Световния ден на сърцето

28.09.2021 12:28

Параклис-мавзолей „Свети Георги Победоносец“ в Плевен ще бъде осветен в червено утре вечер от 20 часа. Поводът е Световният ден на сърцето, който се отбелязва по традиция на 29 септември, информират от Пресцентъра на Общината.

Тази година Плевен се включва в националната информационна кампания  „Използвай сърцето си“, която се провежда Дружеството на кардиолозите в България в партньорство с Българското дружество по интервенционална кардиология, Съсловното сдружение по кардиостимулация и електрофизиология в България и Асоциацията на студентите по медицина в България.

Кампанията акцентира върху здравето на сърцето и начините за превенция на сърдечно-съдовите заболявания. Под мотото „Използвай сърцето си“ фокуси на Световния ден на сърцето тази година са грижата за своето сърце, контролът на сърдечно-съдовите заболявания посредством технологиите, поддържането на активен контакт с лекар, превенция на затлъстяването и заостряне на вниманието на хората върху спазването на принципите за здравословен начин на живот.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: