Ученик от Левски е финалист на международна олимпиада по английски език

27.09.2021 12:01

Седмокласникът Александър Стефанов от Основно училище „Максим Горки“ в град Левски е сред финалистите на финалния кръг на международната олимпиада по английски език HIPPO „Английски без граници“. Надпреварата се е провела от 19 до 21 септември вЛидо ъв Венеция, Италия, съобщиха от училището.

В деветото издание на олимпиадата  са участвали  48 125 ученици от 42 страни. Организатор на проявата е GLOBAL HIPPO ASSOCIATION, с координатор за България  издателството „Пиърсън – Лонгман“.

На финалния кръг Александър е постигнал краен резултат от 93 % успеваемост в четирите компонента слушане, четене, писане и говорене, и Hippo теста. Така момчето се е наредило сред най-добрите в света.

На заключителната церемония всичките сто осемдесет и шест финалисти и техните учители са били наградени с медали и сертификати за постижения в областта на английския език.

Пътуването до Италия и участието в последния кръг от HIPPO олимпиадатана Александър Стефанов е награда от ОУ „Максим Горки“, добавиха от училището.

Снимки: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: