Асен Василев в Плевен: АЕЦ „Белене“ няма как да бъде реализиран като проект

27.09.2021 17:19

АЕЦ „Белене“ няма как да бъде реализиран като проект. Площадката не отговаря на условията след „Фукушима“. Това заяви днес в Плевен бившият служебен финансов министър Асен Василев, представляващ коалицията „Продължаваме промяната“. Визитата в Плевен е последна преди завръщането на екипа в столицата и цели да даде възможност на хората лично да се срещнат, запознаят и разговарят с Асен Василев и представители на коалицията. Коалицията получи за броени часове достатъчно подписи и още в Деня на Независимостта на България внесе своето заявление за регистрация на парламентарните избори в ЦИК. Въпреки това, тези, които вярват в идеите, волята и възможностите на екипа да продължи промяната, можеха да я подкрепят със своите подписи и днес в Плевен.

Според Василев трябва да се удължи животът на реакторите в „Козлодуй“ и там да бъдат изградени допълнителни ядрени мощности.  Той подчерта, че важно за Плевен и региона е да се оправи напояването, което е необходимо за земеделието, да се развият възможностите за развитие на индустрията, да се подкрепи и надгражда работата на Медицинския университет.

Василев подчерта, че неговият стремеж е АМ „Хемус“ да бъде завършена максимално бързо. За да стане това трябва да се направят отчуждаванията, да се издадат строителните разрешителния, за да бъдат завършени строителните дейности. „Пари има за завършване на магистралата, проблемът е в организацията“, категоричен бе Василев.

Помолен да коментира очакванията си за бъдещ кабинет Василев подчерта, че иска „правителство, което да започне да събира данъците, без да ги променя, да спре течовете, както започнахме да правим през последните 4 месеца“.

„Искаме правителство, което да обърне сериозно внимание на образованието и на здравеопазването, защото тези две системи не се ли оправят, България няма как да има бъдеще. Всичко това трябва да стане без да се вдигат бюджетните дефицити над Маастрихтските критерии, т.е. да останем в около 3 процента бюджетен дефицит. Пари ще има за всичко, ако си ги съберем и спрем течовете и кражбите“, каза още Асен Василев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: