Румен Петков в Плевен: АБВ подкрепя за втори мандат президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова

25.09.2021 15:15

ПП АБВ подкрепя за втори мандат президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова, заяви днес в Пресклуба на БТА в Плевен лидерът на партията, Румен Петков. Решение за товае взето на национално ниво.

Петков подчерта, че аргументите на партията са в няколко аспекта. „Президентството е институцията, която дава стабилитет, излъчва сигурност и перспектива. Президентът Радев и вицепрезидентът Йотова са предсказуеми в своето поведение и са отговорни пред обществото“, заяви лидерът на АБВ .
Той подчерта изключителната, по думите му, роля на Илияна Йотова, която е показала  деликатност и воля – качества, които са нужни днес – като излъчване в институция,  готовност да оценява ситуацията и да отстоява позиция.
Лидерът на АБВ добави, че се надява кампанията за президентския вот да не бъде помрачена от излишни нападки и вулгаризми, а ще даде възможност на кандидатите да представят своята визия за развитието на обществото, на държавата и нейните институции.

„Въпросът за енергетиката е въпрос на националната сигурност. Ние ще настояваме в политиката на президента Радев и вицепрезидента Йотова в следващия им мандат стратегическо място да заеме българската енергетика“, категоричен бе Петков.

Той коментира, че за сегашното състояние на високите цени на електроенергията и газа трябва да се направи разследване и виновните лица да понесат своята отговорност. Без изграждане на нови ядрени мощности катастрофата е неизбежна, заяви Петков. „Наложително е изграждането на първи и втори блок на АЕЦ „Белене“ и на седми и осми – на АЕЦ „Козлодуй“, добави той.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: