В село Петърница подменят водопроводната мрежа

24.09.2021 12:02

Първа копка по проекта „Реконструкция и подмяна на вътрешната водопроводна мрежа на село Петърница, общ. Долни Дъбник“ е била направена вчера. Предвидено е по втория етап да се реконструират и подменят 4 672 метра, а за третия етап остават 5992 метра от водопроводната мрежа.

Финансирането за втория етап е одобрено от Управителния съвет на ПУДООС, и след проведена процедура за избор на изпълнители е подписан договор № 14759 между Община Долни Дъбник и ПУДООС. С избрания изпълнител „ЮПИ ТРАНС 2015 ЕООД , сключен е договор на стойност 1 671 590 лв. Строителния надзор ще се изпълнява от фирма ГРАДИАКТ КОНСУЛТ ООД, като стойността на договора е 6 000 лева. Авторския надзор ще се изпълнява от фирма ДОМИ 97 ЕООД със стойност на договора е 6 000 лева.

Контролът при изпълнение на дейността по договорите и отчитане на извършените работи ще се осъществява от Величко Димитров – инвеститорски контрол на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

На събитието, с което бяха дадени старт на строителните дейности, присъстваха  Иван Ветов – кмет на Община Долни Дъбник, Йонко Данов – кмет на с. Петърница, Венцислав Върбанов – председател на Асоциацията на производителите в България, общински съветници, изпълнителя на проекта, строителен надзор, жители на селото и други.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: