Йоана Константинова и Росица Денчева с почетни плакети от спортния министър

24.09.2021 14:15
Заслужено признание за успехите си получиха днес четири от големите надежди на българския тенис, информират от Българската федерация по тенис.

Служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов прие в Спортната палата и награди с почетни плакети за добрите им постижения световните вицешампионки за девойки до 14 г. Йоана Константинова (ТК „Плевен-ПСК“), Росица Денчева (ТК „Плевен 90“) и Ивона Савекова (ТК „Локомотив“, Пд), както и капитана на отбора Велиан Бакалов.
За Йоана и Росица поводът за награда бе двоен, защото през тази година те също така станаха европейски шампионки на двойки в своята възрастова група, припомнят от БФТ. Една от медалистките – Росица Денчева, отсъстваше от церемонията, защото се класира за днешния полуфинал на ITF турнира за девойки в комплекса „Санта Марина“ край Созопол.

Плакет за великолепното си представяне този сезон получи и Пьотр Нестеров. Състезателят на „Черно море Елит“ (Вн) стана европейски вицешампион за юноши до 18 г. на личното първенство в Клостерс (Швейц), а на завършилия наскоро US Open стигна до финала на двойки при юношите. Награден бе и неговият личен треньор Кристиян Илиев.
„Много ви благодаря, че представяте България и я прославяте по целия свят. Радвам се, когато млади спортисти постигат успехи. Те са плод на вашата дългогодишна работа и тази на вашите треньори. Пожелавам ви да продължавате все така да се трудите и да успявате“, обърна се министър Кузманов към младите ни тенисисти.
На срещата със спортния министър присъстваха също зам.-председателят на БФТ Марияна Печиян и изп.-директор на БНТЦ Георги Дончев.

Снимки: БФТ

#тагове:

НАЙ-НОВИ: