Самодейците от Асеновци с награди от онлайн фестивал

23.09.2021 14:40

Поредни награди са получили самодейците от село Асеновци, този път от онлайн фестивал.

На 5 и 6 септември в гр. Борово трябваше да се проведе ХІV Международен фолклорен фестивал „От Дунав до Балкана- 2021”. Поради въведените противоепидемични мерки в Община Борово, фестивалът се проведе онлайн в 8 категории, като петчленно жури оценяваше видео изпълненията и презентациите на 175 състава и индивидуални участници, информира Петранка Стефанова, секретар на НЧ „Съзнание 1894” – с.Асеновци.

Самодейците от читалището са участвали в четири категории. Митка Кънчева, 75-годишна, е спечелила първо място и златен диплом в категорията „Представяне на традиционни ястия от родния край” с „Празнична пита” и „Печено коледно прасенце”. В категория „Вокални изпълнители- младежи” Шазие Живкова е представила читалището с две народни песни и е спечелила ІІ място и сребърен диплом. Симона Стефанова се е класирала на ІІІ място и с бронзов диплом при „Вокални изпълнения- деца”.

ЖФГ „Осъмски ритми” въпреки голямата конкуренция успя да впечатли журито и се класира на ІІІ място с бронзов диплом в категория „Групи /хорове/ за обработен фолклор”, каза още Стефанова. Тя благодари на участниците за упорития труд и нестихващата любов към българския фолклор.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: