В ДГ „Калина“ – Плевен проведоха занимания по пътна безопасност

23.09.2021 8:44

Дни на безопасност се проведоха в Детска градина „Калина“ – Плевен. На специално изградената площадка по безопасно движение по пътищата в детската градина малчуганите показаха своите познания за това какво трябва да е тяхното поведение на пътя.

Домакини на инициатиата бяха децата от групите „Мечо Пух и приятели“ и „Гъбка“ с техните учителки Анелия Иванова, Мима Димчева и директорката на детското заведение Жоржетина Атанасова. На мероприятието присъстваха и полицаи от Първо РУ – Плевен.

Малчуганите посрещнаха и други гости – Мечо, Зайо и Катеричката. Децата влязоха в роля на пешеходци и пътнци в превозно средство, като се срещаха с реалните опасности които се крият на улицата. Използвайки интерактивната площадка по БДП,сюжетно-ролевати игри и състезания, децата показаха умения за адекватно поведение на пътната среда. Преминаха по пешеходната пътека, откриха тротоара и пресичаха безопасно на светофара.

Полицаите бяха впечатлени от знанията на малките пешеходци и се включиха в тяхното забавление. Пожелаха на децата винаги да спазват правилата за движение по пътищата и да бъдат отговорни участници в пътното движение.

По традиция, децата изпратиха своите гости с подаръци – изработени от тях албумчета и кутия с бонбони. А Мечо, Зайо и Катеричката обещаха, че ще научат всички горски обитатели на правилата за безопасно движение.

Снимки и информация: ДГ „Калина“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: