Плевен отбеляза тържествено Деня на Независимостта на България /фотогалерия/

22.09.2021 12:03

С традиционен официален ритуал днес в Плевен бе отбелязана 113-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. Той започна с военни почести пред паметната плоча срещу входа на ДКТ „Иван Радоев” на площад „Стефан Стамболов”, където се бяха събрали десетки плевенчани. Сред присъстващите бяха областният управител Марио Тодоров, началникът на Плевенския гарнизон бригаден генерал Юлиян Радойски, председателят на Общинския съвет на Плевен, Мартин Митев, кметът Геог Спартански, общински съветници, малките ботевци от ИНУ „Христо Ботев“ – Плевен, представители на патриотични организации, на политически партии и други.

В празника с изпълнения участваха Общинският хор „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева и Общинският духов оркестър с диригент Пламен Марков. Кметът Георг Спартански произнесе тържествено слово за значимостта на днешната дата, отправи послания за обединение, независимост и повече отговрност в действията на днешните политици.

Ритуалът завърши с поднасяне на венци и цветя.  Всички присъстващи запазиха едноминутно мълчание в памет на загиналите в борбите за независимостта на България.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: