Две училищни паралелки и три групи в детски градини са под карантина в област Плевен

21.09.2021 12:48

В област Плевен две училищни паралелки и три групи в детски градини са поставени под карантина заради случаи на коронавирус, съобщи днес д-р Илиян Минчев, директор на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/. Поставените под карантина класове са от училището в село Крушовица. Това са деца в 3 и 4 клас, които предстои да преминат към онлайн обучение. Очакват се и резултати от епидемиологичното проучване за двама заразени ученици от Плевен.
От общо разкритите в десет болници в Плевен и областта 208 легла за пациенти с COVID-19, към днешна дата са заети 132, каза още директорът на здравната инспекция. Свободни са шест интензивни легла за пациенти с тежко протичане на заболяването и 76 за такива с по-леки симптоми. „Няма натиск върху здравната система, което даналага да се отпускат нови легла за лечение на пациенти с COVID-19„, обясни д-р Минчев. В две болници в Плевен са разкрити интензивни сектори за лечение на пациенти с коронавирус. Това са УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ и МБАЛ „Сърце и мозък“.
Към днешна дата в областта има само два Ковид сектора, през които могат да минават за прегледи пациенти със симптоми на заболяването. Те са в Диагностично-консултативния център на МБАЛ „Свети Панталеймон“ и в Кардиологичния център на МБАЛ „Сърце и мозък“. Заради административни причини няма възможност за изписване на безплатни медикаменти за болни от COVID-19, обясни д-р Минчев. Очакванията са в най-скоро време този процес да стартира.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: