В ИНУ „Христо Ботев“ – Плевен се проведе практическо занятие по пътна безопасност

21.09.2021 11:47

Днес, 21 септември 2021 г. – Европейски ден без загинали на пътя, в ИНУ „Христо Ботев“ – Плевен се проведе практическо занятие по пътна безопасност със съдействието на служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен.


Цветелин Горанов – директор на училището обясни пред учениците, че предвид метеорологичните условия по време на есенно-зимния период е важно всички да бъдат по-внимателни на пътя.
Инсп. Димитър Алексиев от сектор „Пътна полиция“ отговори на много въпроси от страна на децата и разясни пред тях основни правила за движение по пътищата. Обясни им колко е важно да носят светли дрехи през този сезон, за да бъдат виждани отдалече от шофьорите на автомобили, как да се движат правилно като пешеходци или с велосипеди.
Целта е да се насочи вниманието на малките ученици към опасностите, които ги грозят на пътя и да се научат сами да се пазят.
ИНУ „Христо Ботев“ – Плевен от години е член на Института за пътна безопасност, а опазването на живота и здравето на учениците винаги е било приоритет. Мероприятието, проведено днес е част от поредица инициативи, свързани с безопасното движение по пътищата, провеждани съвместно с органите на реда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: