125 литра ракия без акциз открита при спецоперация на служители от РУ – Долна Митрополия

20.09.2021 10:59

На 17 септември 2021 година за времето от 17:00 часа до 23:30 часа е проведена специализирана полицейска операция с участието на служители от РУ – Долна Митрополия, представители на ОДБХ- Плевен и дирекция „Оперативни дейности“ при НАП- офис Плевен. Проверени са питейни и увеселителни заведения в град Долна Митрополия,  град Тръстеник  и село Ставерци, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

В магазин за хранителни стоки в Долна Митрополия, са констатирани нарушения по чл. 33, ал. 1 от Наредба Н-18/2006 година – установяване на разлики в касовата наличност. Предстои съставянето на акт от служители на дирекция „Оперативни дейности“ при  НАП – офис Плевен.

При проверката в непосредствена близост до търговския обект са намерени 11 пластмасови туби, с течност с вид и мирис на етилов алкохол, около 125 литра. По данни на собственика на имота намереното количество е ракия, домашно производство, негова собственост. За установеното количество лицето не разполага с документ за произход и платен акциз по ЗАДС. По случая взето отношение от служители на Агенция Митници . Териториална дирекция – Русе. Акохолът е иззет и предстои вземане на проби и съставяне на акт по ЗАДС. При извършените проверки на останалите търговски обекти на територията на град Тръстеник и село Ставерци не са констатирани нарушения. Съставени са протоколи от извършените проверки.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: