Надлезът към жк „Сторгозия“ ще бъде отворен за движение след разрешение за въвеждането му в експлоатация

20.09.2021 15:44

 

Община Плевен стартира процедура за внасяне на необходимата документация до компетентните институции, които ще се произнесат за въвеждането в експлоатация на ремонтирания надлез към жк „Сторгозия“.  Срокът за изпълнение на конструктивния ремонт на надлеза е 150 дни, до 15 октомври 2021 г. Това каза кметът на Община Плевен Георг Спартански в отговор на въпроси на граждани за отварянето за движение на пътното съоръжение, информират от Пресцентъра на Общината.

Физическото изпълнение е готово, но има и документална част, която не зависи от волята на възложителя, т.е. на Община Плевен, има институции и органи, които приемат вече изпълненото строителство. За тази цел се събират съответните документи, прави се и финално геодезическо заснемане, окончателен доклад на строителния надзор, съставя се акт 15, излъчва се комисия от Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) и др. компетентни органи, която да приеме готовото съоръжение, уточни г-н Спартански. Той благодари на всички за търпението през изминалите 4 месеца, но беше категоричен, че дейностите ще се изпълнят по предписания от закона начин и той няма да се нарушава заради емоции, които могат да струват човешки живот.

Кметът Спартански допълни, че извън проекта по конструктивното укрепване на надлеза е констатирано, че не е добро състоянието на облицовката в двата края на съоръжението. След обследване започна  подмяната на  счупените плочки  с нови там, където те липсват.

Снимки: Община Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: