Шестото издание на пешеходния поход от Плевен до село Тотлебен ще се проведе тази събота

20.09.2021 13:29

Шестото издание на пешеходния поход от Плевен до село Тотлебен ще се проведе тази събота, 25 септември. Това съобщи днес в пресклуба на БТА Емил Гашев, кмет на плевенското село.


И тази година мотото на инициативата е „Да слезем от колите и да повървим пеша“, а подкрепата за нея се увеличава. Фирмите „Милкана“ и КНМ текстил са първите спомоществуватели на похода, а след тях са се включили Община Пордим, местен земеделски производител и бизнесмен от Плевен.

Разстоянието, което за шества година ще изминат участниците в похода, е около 25 километра. В първото издание са се включили предимно близки и приятели на организаторите – около 70 души, а миналата година са били близо 360. Най-младият пешеходец сред участниците досега е бил шестгодишно момче, а най-възрастният – 84-годишният бай Христо, който традиционно изминавал разстоянието без проблем. Очакваме за шестото издание да се съберат над 400 души от близо и далеч, каза кметът на Тотлебен.

Сборният пункт в събота е на изхода на град Плевен за село Гривица, до Кожухарската чешма, в 8.30 ч. За участниците са осигурени маски за лице, тениски, минерална вода, плодове, шоколади и още подкрепящи продукти. Походниците ще бъдат посрещнати в парка на село Тотлебен, както всяка година, с музика, веселие и почерпка, организирана от спонсорите на събитието. За обратния маршрут е осигурен автобус.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: