СУ „Стоян Заимов“ – Плевен провежда инициативи за Европейската седмица на мобилността

20.09.2021 7:18

За втора година СУ ,,Стоян Заимов“ – град Плевен провежда мероприятия във връзка с Европейската седмица на мобилността. То е единственото в област Плевен с регистрация в сайта на европейската инициатива, информират от ръководството на учебното заведение.

Първото мероприятие се е провело нсъвместно с ДГ „Зорница“ – град Плевен и с подкрепата на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Плевен. Представената състезателна игра „Спазваме правилата за движение“, е била подготвена от ученици от четвърти клас, е включвала викторина с въпроси към малките деца, в които те са показали знания за безопасно преминаване по пешеходна пътека, сигнализациите на светофара и др. Малчугани и ученици заедно са редили пъзели „Пътни знаци“. Върху новата площадка по БДП на ДГ „Зорница“, пред погледите на децата от подготвителната група, четвъртокласниците с тротинетки  са демонстрирали своите умения в прилагането на правилата за движение.

Децата с интерес са разгледали автомобила на пътната полиция и неговата сигнализация, показан от полицейски инспектор Деян Парушев.

За показаните знания малчуганите и учениците са получили подаръци. В мероприятието са се включили и родителите на децата от подготвителната група.

Предстоящите инициативи научилището са на 21 септември – Ден без автомобили, когато учители, родители, ученици се придвижват до училището с алтернативни средства или пеша. На 1 октомври ще се проведе състезанието „Безопасно и здравословно в училище“.

Снимки: СУ „Стоян Заимов“ – Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: