2000 уязвими жители на община Червен бряг ще получат хранителни продукти от първа необходимост

17.09.2021 11:11
Кампанията по предоставяне на пакети с хранителни продукти за най-нуждаещите се хора ще стартира на 20 септември. Около 500 000 български граждани ще бъдат подкрепени с близо 5500 тона храни на обща стойност 13,4 млн. лв. по график, изготвен от Българския червен кръст – партньорската организация, която осъществява кампанията. Пакетите са осигурени с финансиране по Оперативна програма за храни и/или материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се. Подкрепа е предвидена за хората, които получават помощи на различни основания. Списъците с правоимащите са изготвени от Агенцията за социално подпомагане, която е Управляващ орган на програмата.
Новото през тази кампания е, че има два вида пакети. Едночленните и двучленните семейства ще получат по един малък хранителен пакет, с общо тегло 17, 540 кг, а тричленните и по-големите семейства – по един голям хранителен пакет, с общо тегло 27,690 кг. Всеки пакет съдържа 15 вида хранителни продукти: брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и 9 вида консерви: зелен фасул, зрял боб, домати, зелен грах, гювеч, говеждо месо, говежди кюфтета, пиле фрикасе и риба.
Предвидено е помощите да достигнат до близо 2000 души в община Червен бряг, информират от Пресцентъра на местната управа. В селищата на общината пунктовете за получаване на хранителните продукти са в съответните кметства, а в Червен бряг – във фоайето на НЧ „Н. Й. Вапцаров”.
569 са правоимащите от Червен бряг, а пълният списък е изнесен пред читалището. Раздаването ще се извършва при спазване на всички противоепидемични мерки и ще продължи до 8 октомври.
Работното време на пункта в Читалището е от 8.30 – 12.30 и от 13 – 16.30 ч. всеки ден, включително и събота. Всеки правоимащ гражданин ще получава полагащите му се продукти срещу документ за самоличност и подпис или срещу представено пълномощно.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: