Във ВВУБ – Долна Митрополия завърши обучението на специализантите от курса „Войник – първи етап“

17.09.2021 14:03

Във Военновъздушна учебна база днес завърши обучението на специализантите от курса за придобиване на военна квалификация „Войник – първи етап общовойскова подготовка”. Това информира Ирена Ангелова от пресцентъра на базата.

Обучението се е провело  в Центъра за подготовка и обучение с началник подполковник Ивайло Ницов. Отговорник на курса бе майор Павлин Павлов – началник на Сектор „Общовойскови, административен и логистичен”.

В продължение на осем седмици 55 специализанти преминаха предвидените в учебната програма лекции и практически занятия по огнева, строева, тактическа и физическа подготовка, военна топография и устав за войсковата служба на Въоръжените сили на Република България.

В края на обучението те положиха комплексни теоретични и практически изпити, които се проведоха в полеви условия и обстановка максимално близка до реалната, добави Ангелова. На базата на постигнатите резултати командно-инструкторският състав изказа задоволство, че обучението е проведено на качествено и успешно, в резултат на което специализантите са придобили необходимите знания и умения. Доказателство за това са отличните оценки от изпитните протоколи. Курсът завършва с 15 пълни отличници, а средния успех от комплексния изпит е „Много добър 5,36”.

Началникът на щаба на Военновъздушната учебна база – полковник Ивайло Пешаков връчи удостоверенията на специализантите. Той ги поздрави за успешното завършване и им пожела успешно прилагане на придобитите знания и професионално развитие.

Снимки: ВВУБ – Долна Митрополия

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: