Маестро Найден Тодоров представя в Плевен книгата си „Полъх от ангели“

16.09.2021 12:56

Маестро Найден Тодоров, директор и главен диригент на Софийската филхармония, ще представи в Плевен новата си книга с разкази „Полъх от ангели“. Това съобщи Любомир Дяковски, директор на Плевенска филхармония.
Премиерата в Плевен ще се състои утре от 18.00 ч. във фоайето на читалище „Съгласие“. Събитието ще бъде съпроводено с разговор с автора и възможност за автограф.

В сборника са включени фантастични истории за хора, дарени с умението да коригират събития, за магическа цигулка в ръцете на млади музиканти, за диригентска палка, която прониква в душите на музикантите и така сътворява пленителна музика.
Представянето на книгата е час преди началото на концерта на Плевенската филхармония, който ще е под диригентската палка на маестро Найден Тодоров. Както вече съобщихме в него ще се представят учениците от майсторския клас на световноизвестния педагог проф. Марио Диаз от „Моцартеум Университет“ – Залцбург. Известният преподавател подготви 12 млади оперни певци от девет държави, дошли от три континента в Плевен.

Програмата на концерта е съставена от арии из опери на Моцарт, Верди, Гуно, Пучини, Щраус други прочути композитори. Датите за музикалното събитие са две – на 17 септември, в зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие“ и на 18 септември в зала „България“ в София, от 19.00 ч.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: