С първи шестици посрещнаха първия учебен ден ученици и учители в 110-годишно плевенско училище

15.09.2021 16:53

С първи шестици и с празнична програма посрещнаха първия учебен ден ученици и учители в 110-годишно плевенско училище. На прага на Основно училище „Йордан Йовков“ тази година най-силни бяха вълненията на първокласниците. Преди да започнат първите им уроци, преди да седнат на първите си чинове при първите си приятели, те получиха и първата си шестица. Малчуганите преминаха през нея за късмет и така поеха към класните си стаи с първите си класни ръководители, информират от училището.

През годините ОУ „Йордан Йовков“  неведнъж е доказвало с постиженията си, че едно от водещите в града и областта, казва директорът Тодор Трайков. Четвъртокласниците са с резултат от тазгодишното националното външно оценяване по-висок от средния за страната. Училището заема престижното трето място в областта. И седмокласниците за поредна година доказаха, че са възпитаници на едно от водещите училища в Плевен. Учениците постигнаха отличен резултат при представянето си на изпита по български език и литература и са в топ десет сред всичките 70 учебни заведения в област Плевен.

Деца, родители, учители, ръководители от плевенското училище столетник „Йордан Йовков“ и тази година са изпълнени с вдъхновение за нови знания и успехи, с нови мечти и надежди.

Снимки: ОУ „Йордан Йовков“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: