Представители на „Локхийд Мартин“ са на работно посещение във ВВВУ „Георги Бенковски“

15.09.2021 11:12

Представители на „Локхийд Мартин“ са на работно посещение във Висшето военновъздушно училище /ВВВУ/ „Георги Бенковски“, съобщиха от пресцентъра на учебното заведение.

Във ВВВУ са генералният мениджър по практическото обучение Ричард Садлер и мениджър обучение Роберт Кларк от компанията „Локхийд Мартин Аеронавтикс“.
Целта на посещението е да се финализира процесът на тематичната подготовка по различните авиационни дисциплини за обучението на преподавателите от авиационното ни училище, посочи Валя Минкова от пресцентъра на висшето училище. Курсът трябва да започне от 1 ноември 2021 г., след като се подпише Техническото споразумение между страните партньори до края на октомври. Методиката предвижда в продължение на осем месеца с лектори – инструктори от фирмата да се подготвят основни обучители, които след около 300 часа теория и практика ще получат сертификат.
Гостите от „Локхийд Мартин Аеронавтикс“ бяха запознати с историята, структурата и системата на обучение на ВВВУ „Георги Бенковски“ от заместник-началника по професионалното обучение и международното сътрудничество полковник Андриян Колев, допълни Минкова.
Процедурата и методиката на обучение се уточняват с представители на водещите катедри от факултет „Авиационен“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: