Днес учебната година в община Гулянци започна за близо 1000 деца и ученици.

15.09.2021 17:41

Днес учебната година в община Гулянци започна за близо 1000 деца и ученици. Училищата и детските градини посрещнаха своите възпитаници с настроение, празнична украса и музикални програми. Навсякъде събитията бяха съобразени с противоепидемичните мерки и указанията на компетентните органи, но нито маските, нито дистанцията успяха да помрачат слънчевите усмивки и вълнението от първия учебен ден.


Кметът на общината Лъчезар Яков поздрави колективите и им благодари, че споделят с Община Гулянци хубавата емоция.
„Всички Вие сте доказали във времето своята енергия, всеотдайност, новаторство и находчивост.“ – обърна се той към ръководствата, колективите и децата – „В следващите месеци Ви предстои да изживеете моменти на радост и удовлетворение, да преодолявате предизвикателства.
Особено вълнуващи ще бъдат тези дни за първокласниците. Затова искам да им пожелая винаги да пазят трепета от тази първа среща с училището. Да бъдат ученолюбиви и старателни, да се забавляват и откриват нови светове.
Уверен съм, че всички Вие, заедно ще се справите успешно, както досега. Можете да разчитате на подкрепата на Община Гулянци. В мое лице имате съмишленик и приятел.
Да е спорна и ползотворна учебната година! Пожелавам на всички здраве, нови знания и позитивни преживявания! На добър час!“
По традиция кметът подари по една книжка с български народни приказки на всеки първокласник в общината. Грамоти и награди от Община Гулянци и МКБППМН гр. Гулянци за активната творческа дейност и изяви през летните месеци получиха танцовият състав и духовият оркестър при СУ „Хр. Смирненски“ гр. Гулянци и децата – самодейци и колективът при НЧ „П. Р. Славейков“ гр. Гулянци.
На територията на община Гулянци функционират четири училища, шест детски градини и една самостоятелна детска ясла. В тях през учебната 2021/2022 година ще се обучават, възпитават и отглеждат 980 деца и ученици. Навсякъде през летните месеци бяха извършени ремонти и освежаване, осигурени са добри условия за най-малките жители на общината.
Това информират от Пресцентър на Община Гулянци.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: