Повече от 1700 първокласници ще прекрачат училищния праг на 15 септември в област Плевен

14.09.2021 11:51

Повече от 1700 първокласници ще прекрачат училищния праг на 15 септември в училищата в област Плевен. Тази година приетите ученици в 1 клас в Плевен и региона са с 95 повече в сравнение с миналата година, съобщиха от Регионалното управление на образованието /РУО/.

За новата учебна година врати ще отворят 189 образователни институции в областта – 103 училища, 78 детски градини, 6 центъра за подкрепа за личностно развитие и два центъра за специална образователна подкрепа.

Одобрените иновативни училища в Плевенска област са 25. Това са три начални училища, девет основни, две обединени, седем средни училища и четири професионални гимназии.

От РУО посочват още, че няма застрашеност от недостиг на педагогически специалисти. Всички учебни заведения са осигурени със средства за отопление през есенно-зимния сезон. Сключени са необходимите договори за отопление и доставка на гориво. Направен е и преглед за обезопасеността на спортните съоръжения, шахти и ел.табла.

Във връзка с мерките за ограничаване рисковете от разпространение на  COVID -19, всички образователни институции са осигурили средства за дезинфекция. Осигурена е и течаща топла вода в санитарните помещения.

Всичките 103 училища в областта имат готовност за преминаване от присъствено обучение в обучение от разстояние в електронна среда при необходимост, казват още от РУО.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: