В пет училища в област Плевен ремонтните дейности ще продължат и след началото на учебната година

14.09.2021 16:04

В пет училища в област Плевен ремонтните дейности ще продължат и след началото на учебната 2021/2022 година, информират от Регионалното управление на образованието. Все още не са приключили ремонтите в четири държавни професионални гимназии и едно общинско училище, в които е създадена организация за нормалното провеждане на учебните занятия.

Заради планирани ремонтни дейности, които се извършват по инвестиционна програма на Министерството на образованието и науката, учебният процес на Професионалната гимназия по облекло и текстил в Плевен ще се провежда в в друга сграда. Както вече писахме, това стана с решение на Общинския съвет, който прие професионалната гимназия да ползва временно сградата на закритото Основно училище „Никола Й. Вапцаров”.

В Плевен и региона на 15 септември врати ще отворят 189 образователни институции – 103 училища, 78 детски градини, 6 центъра за подкрепа за личностно развитие и 2 центъра за специална образователна подкрепа, добавиха още от РУО.

Във връзка с мерките за ограничаване рисковете от разпространение на  COVID -19, всички образователни институции са осигурили средства за дезинфекция.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: